7 лесни стъпки за поддръжка на автоподемник

Всички инструменти изискват периодична поддръжка. Автоподемниците не са изключение. Редовно те трябва да издържат на големи натоварвания. Поради това някои важни части могат да се износят, огънат или счупят.

 

Затова е препоръчително да правите рутинни прегледи, за да сте сигурни, че нещата са наред. Периодичната поддръжка е от съществено значение, за да удължите живота на вашия автоподемник и да избегнете инциденти.

 

Със сигурност поддръжката не е трудно нещо и се нуждаете само от дисциплина и постоянство, за да си гарантирате безпроблемна експлоатация. Ако не сте експерт, не се притеснявайте – ще ви дадем 7 основни съвета.

 

Редовната поддръжка ще предотврати сериозни повреди и ще ви помогне да избегнете и допълнителни разходи при евентуални ремонтни дейности.

 

7 лесни стъпки за поддръжка на автоподемник:

 

Поддръжката е важна за удължаване на живота му. Счупеният автоподемник означава принудително спиране на работата.

 

 

  1. Задайте приоритет на всяко действие

 

Важно е всяка дейност да се класира според нейния приоритет. В зависимост от тази променлива можете да установите честотата на изпълнение на всяка превантивна или коригираща работа.

 

Например визуалният преглед на структурните, хидравличните, механичните и електрическите части на автоподемника е задължително ежедневно действие.

 

  1. Създайте свой собствен контролен списък

 

След като имате представа колко често да стартирате всяка дейност, е време да създадете контролен списък. Уверете се, че не пренебрегвате важни елементи от автоподемника. Ето защо е важно да напишете списък с всички критични компоненти на инструмента.

 

След това свържете няколко дейности по поддръжката с всеки компонент. И накрая, направете контролен списък, следвайки логичен ред от приоритети.

 

Ето списък на важните части на автоподемника:

 

Подвижни части

Контри

Хидравлични маркучи, възли и бутилки

Бутони за управление

Краен изключвател

Двигател

Анкерни болтове

 

  1. Приложете контролния списък

 

Това може би е най-важната стъпка в този списък. Ако искате да имате резултати, трябва да приложите всяко едно от действията в контролния списък. Ако свържете тази рутина с общи действия, които правите всеки ден, ще имате по-малък шанс да я забравите.

 

  1. Прилагайте превантивна поддръжка

 

Нещата, които са толкова прости, колкото смазването на подвижните части, тефлоновите втулки и поддържането на всичко чисто, биха могли да предотвратят задръствания, които биха довели до прекомерен стрес и увреждане на механичната и хидравличната система.

 

  1. Прилагайте коригираща поддръжка

 

При употреба някои важни части от механизма са склонни да се износват. Може би, теглото на превозните средства генерира пукнатини в бетона. В тези случаи е неизбежно да се приложи коригираща поддръжка или повдигането на автомобила ще се провали рано или късно.

 

Коригиращата поддръжка е приложима, когато повредата вече е настъпила, но не е достатъчно сериозна, за да спре операциите.

 

  1. Бъдете наясно какво не можете да направите

 

Ако смятате, че не можете да направите някаква важна корекция, като подмяна на ролките или ремонт на двигателя, по-добре е да се обадите на професионалист. Когато не знаете какво правите, със сигурност е много вероятно да влошите нещата.

 

Ако сте собственик на сервиз, винаги се опитвайте да спестите пари за евентуални бъдещи ремонтни дейности.

 

  1. Не превишавайте ограниченията

 

Разбира се, прилагането на добра рутина за поддръжка е добър начин да поддържате повдигането на автомобила функционално за по-дълго време. Още по-важно е обаче да не злоупотребявате с нормативните граници на автоподемника.

 

Това означава да не прилагате повече натоварване от препоръчаното. Това е може би най-честата причина за проблеми. Никога не забравяйте това.

 

 

Прилагането на рутина за поддръжка е лесно и не отнема много време. Въпреки че могат да изглеждат монотонни, ежедневните проверки осигуряват много предимства. Например, те ви помагат да спестите пари от евентуални бъдещи ремонти и предотвратяват ненужно спиране на работата. Преди всичко те ви помагат да извлечете максимума от вашия автоподемник, запазвайки ги за цял живот.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *