Товаро-подемната и складовата техника изискват поддръжка и ремонт за да се продължи техния експлоатационен живот. Машините се износват като всяка друга техника и поддръжката им не е особено трудна, но има някои специфики. Разбира се ремонтните дейности е добре да се осъществяват от специалисти и специализирани сервизи. Тук ще се спрем на няколко съвета, които ще ви бъдат полза при поддръжката на машините. поддръжка и ремонт на електрокари

  • Редовно проверявайте гумите. Проверката на налягането ще обезпечи оптимално рабоата с електрокарите и газовите мотокари, както и ще предпази от евентуални инциденти, а и това не отнема почти никакво време.
  • Непропускайте да сменяте маслото на всеки 3 или 6 месеца според горивото на товаро-подемната техника. Смяната на маслото е пожелателно да се извършва от фирмата, която обслужва сервизно вашите машини. Редовната смяна на масло, намалява разхода на гориво при мотокарите и гарантира по-дългата производителност.
  • Проверка на нивото на антифриз. Проверката на нивата на антифриза. При неблагоприятни атмосферни условия – минусови температури, ниските нива на антифриз биха могли да причинят в много редки случаи замръзване. Колкото и рядко да се случва в практиката това би могло да причини сериозни неудобства и да прекъсне работния процес в склада или логистичната база. Като проверявате нивата на антифриз, моля, проверете и евентуално за течове от резорвоара и радиатора.
  • Неизправности в спирачната система. Това е сериозне проблем, на който трябва да се обърне своевременно внимание. Моля, имайте предвид и ежедневната проверка на системата и при всяко отклонение сигнализирайте на специализирания сервиз.
  • Правилно функциониране на датчиците – различните габарити и светлини на таблото индикират за евентуален проблем. Обърнете своевременно внимание на всяка неизправност, за да не се налагат по-скъпи ремонти.
  • Когато закупувате електокар или мотокар, втора употреба договорете оптимална гаранция. Обикновено тя се дава за определен период от време или достигане на фиксирани работни часа. Не се подвеждайте по нереално дългия гаранционен срок. Ако купувате нова машина, разбира се и нейната гаранция ще бъде по-дълга.